bruidspaar_1.jpgDe grote dag: 25 maart 2011

Het is zover, de dag waar we zolang naar hebben uitgekeken is aangebroken. Het zonnetje schijnt en iedereen is opgewekt.

Hugo had de nacht in zijn ouderlijk huis doorgebracht. Die ochtend worden de bruid en bruidegom, door kappers, moeders en (schoon)zussen, mooi gemaakt een aangekleed.

Om kwart voor tien komt Gerard, de ceremoniemeester, Hugo op halen. Nadat alle benodigde attributen in de trouw-auto zijn geladen kan de dag beginnen.

Ophalen

Om vijf voor half elf arriveert de trouwauto in Oss. Hugo belt aan waarna Janneke de deur opent. Ze ziet er prachtig uit. Haar jurk is groen, met turkoois accenten. Het pak van Hugo heeft een soortgelijke gloed met een stropdas in de accent-kleur. In het zonlicht, van die ochtend, is het een schitterend plaatje.

Hugo overhandigt het bruidsboeket, dat perfect bij de trouwjurk past, aan Janneke.

reportage_dedag.jpgReportage

Na dit fantastische moment vertrekt het bruidspaar naar het ouderlijkhuis van Hugo voor de bruidsreportage. In de tuin, met leuke doorkijkjes, hoekjes en prieeltjes, worden door Els Korsten de foto's gemaakt.

De ouders van Hugo hebben een lunch verzorgd, zodat iedereen met een gevulde buik de huwelijksceremonie kan bijwonen.

De ceremonie

Om half 2 begint het officiële gedeelte van de dag. Iedereen is aanwezig in de mooie, nieuwe trouwzaal van de gemeente Oss. Hugo wordt de zaal binnen gebracht door zijn moeder. ceremonie.jpgDaarna komt Janneke binnen met haar vader. Ze worden ontvangen door Henk Boeijen, buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand. Er volgt een, mooie ceremonie, waarbij regelmatig uitbundig wordt gelachen.

Dan is het belangrijke moment aangebroken. Eerst geeft Hugo en daarna Janneke het JA-woord. Vervolgens tekenen zij en de getuigen, de trouwakte. Vanaf dat moment zijn Hugo en Janneke man en vrouw.

Aan het einde van de ceremonie is er gelegenheid tot feliciteren van het kersverse bruidspaar. En daar wordt natuurlijk, door de aanwezigen, dankbaar gebruik van gemaakt.

Op de trap van het gemeentehuis wordt nog een groepsfoto, van alle aanwezigen gemaakt.

Bekijk de ceremonie hier.

De ontvangst

Rond de klok van vier uur is iedereen aanwezig in het grand café van Ambianz. Bij het binnentreden van het bruidspaar brengen de dag-gasten een welkomstlied ten gehore.

Vervolgens wordt de super mooie bruidstaart aangesneden. Hij blijkt ook nog erg lekker te zijn.

Als iedereen is uitgegeten is er gelegenheid om Hugo en Janneke nogmaals te feliciteren en cadeaus te overhandigen.

Bekijk hier de welkomst slideshow

Het diner

toespraak.jpgRond zes uur is het gezelschap welkom in de Eetage voor het diner. Er kan worden gekozen uit een lichte groente bouillon en bospaddenstoelensoep.

Vervolgens geeft Nelly een mooie toespraak, met daarin de levensloop van Hugo en hoe Janneke in zijn leven kwam.

desert.jpg

Daarna wordt het hoofdgerecht opgediend. Dit bestaat uit verschillende schalen met vlees, vis en groenten. Hiervan kan iedereen zelf, naar eigen smaak, opscheppen.

Het diner wordt tenslotte afgesloten met een uitgebreid dessert-buffet. Waarbij voor ieder wat wils te vinden is.

Het was een heerlijk, goed verzorgd diner, met de complimenten aan de koks en bediening van Ambianz.

Het feest

Om half negen begint het feest voor avond-gasten in de "Belgische spiegeltent" van Ambianz. Nadat iedereen de jurk van de bruid en het pak van de bruidegom grondig heeft geïnspecteerd kan het feest beginnen.

Nu is het wachten op de openingsdans. Rene Wittenberg, de DJ deze avond begint met een introductie van het bruidspaar. Ondertussen dimt de verlichting. En dan volgt, voor de meeste aanwezigen, een verrassing. Niet de openingsdans, maar een spectaculaire lasershow opent de feestavond.

sprookje.jpgHet feest is begonnen.

Na een half uurtje wordt het bruidspaar naar de dansvloer geroepen. Dan volgt er "het sprookje van Janneke en Hugo". Het is een super leuke presentatie, waarin het leven van Janneke en Hugo als sprookje wordt weergegeven. Dit in stijl van Anton Pieck en muziek van de Efteling.

De avond is super gezellig en vliegt voorbij. Dan is het opeens tijd voor de slot-dans. Dit lijkt in eerste instantie het populaire nummer van Hugo, "You'll never walk alone" te zijn. Dit is natuurlijk een ludieke actie en na een halve minuut wordt: "Dat komt door jou" van Guus Meeuwis ingestart.

Onder het genot van een lekker broodje werd nog even nagepraat. En toen was het toch echt tijd om, met een zoet bedankje, naar huis te gaan.

Bekijk de lasershow hier.

Bekijk de het sprookje hier.

huis_versierd_klein.jpgTerug thuis

Het echtpaar word rond drie uur met de taxi thuis afgezet. Het valt al meteen op. De hele oprit is versierd met vlaggetjes. Ook staat er een groot bord met twee Funside-nijlpaarden erop.

Over de rode loper binnen aangekomen is alles erg mooi versierd. Ze kunnen zelfs zonder problemen gewoon ons bed in.

Hier vallen ze dan ook voldaan, als een blok, in slaap.

Het was een superdag. Het weer was erg mooi, de ceremoniemeesters hebben alles super goed geregeld en de medewerkers van Ambianz hebben de dag perfect verzorgd!

Het is een dag om nog lang op terug te kijken. Iedereen heel erg bedankt dat jullie deze dag samen met ons hebben willen vieren en er daarmee de dag van ons leven van hebben gemaakt.

Hugo en Janneke Theunissen

Handig en leuk

Beluister de belangrijkste muziek van onze bruiloft via Spotify: Onze bruiloft playlist

Net als Hugo op de hoogte blijven van het laatste Efteling nieuws: eftelist.nl en vijfzintuigen.nl

Bekijk de foto's in het fotoalbum:
de bruiloft
- de cadeaus - de bedankjes (making off) - de bruidsreportage